Free Joomla Templates by Web Hosting

Home Certificat energetic


Certificat energetic

Ce este Certificatul Energetic al unei cladiri?

Certificatul Energetic/Certificatul de Performanta Energetica este un document scris prin care se declara si se certifica, intr-o forma sintetica unitara, performanta energetica a cladirii, detaliindu-se principalele caracteristici termice si energetice ale constructiei si instalatiilor aferente acesteia, rezultate din analiza termica si energetica.

 

De ce este nevoie de Certificatul de Performanta Energetica?

Pornind de la caracteristicile reale ale sistemului constructie - instalatii aferente, Certificatul Energetic incadreaza cladirea in clase de performanta energetica si de mediu si acorda totodata locuintei o nota energetica care ofera cumparatorului informatii privind consumul real de energie, deci la cat se ridica cheltuielile lunare de intretinere si cati bani va avea de cheltuit pentru a aduce casa la ''parametri optimi''.

Certificatul Energetic va duce la determinarea mai corecta a pretului locuintei in sensul ca, pretul caselor cu o nota energetica mai mare va creste intrucat sunt mai usor de intretinut, in detrimentul celor cu o eficienta energetica redusa. Astfel la cumparare clientul va decide daca va alege o cladire da clasa A, eficienta energetic sau o cladire de clasa E cu o eficienta redusa.

Care sunt clasele de performanta energetica dupa care se clasifica cladirile si notele care se acorda?

In functie de performana energetica avuta, cladirile se clasifica in 7 clase pe o scala energetica, pornind de la clasa A caracterizata prin consumul cel mai scazut de energie si pana la clasa G corespunzatoare celui mai ridicat consum specific de energie.


Sistemul de notare e de la 1 la 100, nota calculata, dupa un criteriu bine stabilit, fiind cu atat mai mare cu cat cladirea are o eficienta energetica mai ridicata.

Cine intocmeste Certificatul de performanta energetica?

Certificatul de Performanta Energetica al cladirii este intocmit de catre auditori energetici pentru cladiri autorizati de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei.

Cat timp este valabil Certificatul de performanta energetica?

Atat Certificatul de Performanta Energetica cat si Auditul Energetic al cladirii este valabil 10 ani.

 

Ultima actualizare ( Joi, 20 Ianuarie 2011 16:00 )