Free Joomla Templates by Web Hosting

Home Prima Casa Continuarea si suplimentarea programului Prima Casa 2013


Continuarea si suplimentarea programului Prima Casa 2013

Continuarea si suplimentarea programului Prima Casa 2013

 

Pentru programul “Prima Casa” 2013 se are in vedere continuarea si suplimentarea fondurilor. Acest lucru va fi posibil dupa epuizarea fondurilor existente, cel mai probabil in lunile septembrie-octombrie ale anului current. Aurel Saramet, presedintele Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) a declarat va fi luata o decizie in aproximativ doua saptamani.


”Se are in vedere suplimentarea fondurilor pentru Prima Casa. Fac precizarea ca cel putin pana la mijlocul lunii septembrie, poate chiar octombrie, actualele sume sunt valide si functionale, dar sunt discutii avansate cu Ministerul Finantelor pentru a se suplimenta acest program”, a afirmat Saramet la un seminar pe tema garantarii creditelor.

Nu se stie exact despre ce sume este vorba, insa vo fi analizate variantele, iar decizia privind suplimentarea fondurilor pentru programul Prima casa din 2013 vor fi luate in maxim 2 saptamani.

“Ca va fi de 100 milioane, 200 milioane sau 400 milioane, nu va pot da aceasta precizare, dar sunt analize si, dupa stiinta mea, in maximum o saptamana, poate doua saptamani se va lua o decizie in acest sens”, a zis Saramet.

Pentru anul 2013, prin programul “Prima Casa”, valoarea finantarilor acordate a ajuns la 490 milioane euro, pentru 13.000 de beneficiari. Valoare medie a finantarii accesate pe toata perioada de derulare a programului este de circa 39.000 euro, iar 28% din valoarea garantiilor acordate a fost destinata achizitiei de imobile construite intre anii 2008 si 2013. Rata de default se mentine scazuta, la doar 0,1% din totalul creditelor acordate.