Free Joomla Templates by Web Hosting

Home Prima Casa Programul Kogalniceanu


Programul Kogalniceanu

Programul Kogalniceanu

 

Programul “Mihail Kogalniceanu” va fi desfasurat in perioada 2011 - 2013. Prin implementarea acestui program guvernamental se urmareste facilitarea accesului la finantare a operatorilor economici de dimensiuni mici si mijlocii, precum si mentinerea activitatii si a locurilor de munca existente in aceste companii.

 

Presedintele Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM), Aurel Saramet, a declarat ca doar 75 de dosare in cadrul programului Kogalniceanu au ajuns la Fond, o mare parte fiind in banci pentru analiza.

“In programul Kogalniceanu, care are un circuit, intai se face o analiza de eligibilitate la Agentia pentru IMM-uri, acolo am inteles ca sunt aproape 3500 de dosare analizate. Sunt in banci, intr-un ciclu de lucru mai mult sau mai putin avansat, nu am mai multe detalii, in opinia mea insa destul de intarziate, peste 1500-1800 de dosare, dar la noi au ajuns si au fost finalizate doar 75”, a declarat Saramet, in cadrul semninarului EU-COFILE organizat la Sinaia de BNR si Alpha Bank.

“Daca de la banca a venit dosarul complet, Fondul a doua zi l-a aprobat, doar ca din momentul in care a plecat de la Agentie pana in momentul in care a ajuns la Fond parcurge un circuit, clientul trebuie sa-si aleaga banca si se face o analiza la banca.”

 

Cu un buget total alocat subventiilor de 165 milioane lei, programul se axeaza pe doua componente:

subventionarea a maximum 70% din rata dobanzii aferente creditului pe care un IMM il acceseaza, dar nu mai mult de 6,5% pe an,

acordarea de garantii, de catre Fondul National de Garantare, in numele si in contul statului, pentru maximum 80% din valoarea creditului pe care il contracteaza o companie, fara ca garantia sa depaseasca 100.000 lei.

 


Articole asemanatoare relatate:
Articole asemanatoare mai vechi:

Ultima actualizare ( Joi, 08 Decembrie 2011 23:55 )