Free Joomla Templates by Web Hosting

Home Prima Casa Programul Prima casa 2014 a inceput


Programul Prima casa 2014 a inceput

Programul Prima casa 2014 a inceput

Programul Prima Casa pentru anul 2014 a inceput. Asadar, normele au fost publicate in Monitorul Oficial.

Pentru 2014 pentru beneficiari s-a pus la dispozitie un plafon de garantii de 1,2 miliarde de lei la care se adauga suma ramasa nealocata si/sau neutilizata din plafonul pentru anul 2013 in valoare de circa 740 de milioane de lei, din care aproximativ 495 de milioane pentru achizitia locuintelor construite de Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL), potrivit Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

Mai mult de atat, mentionam ca la bancile existente si care acordau credite in anul 2013, noi banci se pot inscrie in cadrul programului Prima Casa 2014. Astfel, se pot obtine noi finantatori, cu conditia ca acestia sa-si desfasoare activitatea de creditare a persoanelor fizice pe baza reglementarilor validate de Banca Nationala a Romaniei. Finantarile se acorda doar in moneda nationala.
In cea de-a patra etapa a programului guvernamental „Prima Casa“ sunt inscrise urmatoarele banci: BCR, BRD, CEC Bank, Banca Transilvania, Unicredit Tiriac, Raiffeisen Bank, Credit Agricole, Bank Leumi, Alpha Bank, Millennium Bank, Intesa Sanpaolo, Bancpost, Piraeus Bank, Banca Romaneasca, OTP Bank si RIB.

Rata creditelor neperformante acordate in cadrul programului este de 0,1%, conform informatiilor publicate pe site-ul FNGCIMM.

Incepand cu anul 2013, programul Prima Casa se desfasoara numai in lei, aceasta dupa ce in Monitorul Oficial din august 2013 a fost publicata HG nr. 565/2013 care prevede ca «garantiile se vor acorda si se vor plati numai in moneda nationala».