Free Joomla Templates by Web Hosting

Home Prima Casa Programul Prima Casa 4 creditarea prin BCR


Programul Prima Casa 4 creditarea prin BCR

Programul „Prima Casă 4” - creditarea prin BCR

 

 

Banca Comercială Română (BCR)

Banca Comercială Română (BCR) a deschis luni, 6 iunie, creditarea în programul „Prima Casă 4”, fiind prima bancă ce se înscrie în cea de a patra etapă a programului. Programul Prima Casă 4 a fost asteptat cu deosebit interes dat fiind avantajul ce decurge din avansul de numai 5% din costul locuinţei achiziţionate ori construite şi din dobânda foarte avantajoasă.

„Suntem bucuroşi ca am reuşit să începem creditarea în cadrul celei de-a patra etapă a Programului Prima Casă. Putem, astfel, să ne ajutăm în continuare clienţii să-şi îndeplinească visul de a-şi cumpăra locuinţa dorită. BCR este cel mai mare creditor ipotecar din România şi cel mai important susţinător al programului Prima Casă. BCR are un sold de 600 de milioane euro al creditelor acordate până în prezent prin programul Prima Casă. Vom putea acorda împrumuturi încă un an şi jumătate sau doi ani prin acest program, dacă ne dublăm expunerea”, a declarat Oana Petrescu, vicepreşedinte Retail BCR.

 

 

Banca Comercială Română (BCR) - Condiţii

·        Dobânda este variabilă şi este formată din Euribor la 3 luni plus o marjă de 3,75% pentru clienţii cu istoric în relaţia cu BCR (marja este de 3,95% pentru clienţii fără istoric). Astfel, pentru un credit de 40.000 de euro, pe o perioadă de 30 de ani, rata lunară în acest moment (variază în funcţie de EURIBOR) este de 219.22 de euro.

·        Clienţii trebuie să dispună de un aport personal (avans) de 5% din preţul de achiziţie al locuinţei (care acoperă diferenţa dintre preţul de achiziţie al locuinţei rezultat din antecontractul de vânzare-cumpărare sau din documentele specifice procedurilor de licitaţie şi finanţarea garantată) ori din costul de construire (care acoperă diferenţa dintre valoarea din contractul de antrepriză şi finanţarea garantată).

·        Banca acceptă până la 3 coplătitori.

·        Nu se percepe comision de acordare credit sau comision lunar de administrare. Comisionul de rambursare anticipată este zero. 

·        Evaluarea imobilului are un cost de 300 lei (inclusiv TVA) pentru un apartament.

 

Consilierii BCR vor prezenta detalii privind creditul, documentele necesare pentru dosarul de credit, valoarea estimată preliminară a creditului şi graficul de rambursare.

 

Din momentul în care acest program se lansează, BCR estimează că plafonul va ajunge chiar până în 2013. Dincolo de avansul de 5%, un client care vrea să obţină un credit Prima Casă 4 trebuie să plătească un comision de 0,49% către Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri. Comisionul pentru rambursare anticipată rămâne în continuare zero. FNG aşteaptă acum şi restul băncilor să semneze protocolul pe care BCR deja l-a semnat.

 

Ultima actualizare ( Luni, 13 Iunie 2011 16:48 )