Free Joomla Templates by Web Hosting

Home Prima Casa Programul Prima Casa devine permanent


Programul Prima Casa devine permanent

Programul Prima Casa devine permanent

 

Programul ipotecar Prima Casa a pornit in iulie 2009, initial ca o garantia a statului. De-a lungul timpului, a capatat o asemenea popularitate, incat autoritatile anunta ca il vor sprijini atata timp cat va exista cerere.

 

In ultima vreme, ritmul de acordare a crescut, deoarece in piata s-au inmultit zvonurile ca programul se va opri in acest an - 2013, iar sumele se vor epuiza mai devreme de finele anului. Chiar presedintele FNGCIMM, Aurel Saramet, estima ca, daca ritmul actual se mentine, plafonul s-ar putea epuiza prin septembrie sau la jumatatea lunii octombrie 2013.

 

Reprezentantii Ministerului Finantelor spun insa ca urmaresc indeaproape executia programului si au in vedere suplimentarea plafonului astfel incat acesta sa nu se intrerupa. „Urmarim atent evolutia programului Prima Casa si avem grija ca el sa nu se opreasca. La sfarsitul lui 2012, am estimat pentru 2013 un plafon de garantii la Prima Casa relativ similar celui din 2012, dar vedem ca el se consuma mai repede si vom avea grija sa il suplimentam la timp pentru a nu se intrerupe“, a declarat Enache Jiru, secretar de stat in cadrul Ministerului Finantelor.